Гласуване в 64-ата анкета "Спортист на годината"


Стартира гласуването на спортните журналисти в 64-ата анкета "Спортист на годината". По традиция всеки от действащите спортни журналсти в страната ще може да даде своя глас за най-добрите в спорта през 2021 г., като класира десетимата най-заслужили състезатели от индивидуален или отборен спорт, а също така даде гласа си за най-добрите отбор и спортист с увреждания.

Крайният срок за регистрация и гласуване в анкетата е 28 декември 2021 г. (включително). Гласуването се провежда изцяло онлайн на официалната страница на наградите - https://sportistnagodinata.bg.

В годината на Олимпийските игри, журналистите ще могат отново да номинират 10 атлета в категорията „Спортист на годината“ и по един в категориите „Спортист с увреждания“ и „Отбор на годината“. Крайният сбор точки определя класирането в анкетата.

Най-престижната анкета „Спортист на годината на България“ се провежда за 64-и път, като от 2009 г. организаторът Нове АД Холдинг включва категориите „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“, а от 2019 – „Вот на публиката“.

И тази година организаторите от Нове АД Холдинг включват и феновете в избора за спортен фаворит в категорията „Вот на публиката“.
Анкетата на публиката ще бъде достъпна онлайн на сайта на анкетата до 28.12.2021 г. (включително). Събралият най-много гласове спортист ще спечели приза „Избор на публиката“.

Превърналото се в традиция партньорство между „Спортист на годината“ и Българска асоциация на спортните журналисти ще гарантира максималната достоверност и коректност на вота.


AIPS_CARDS