Едуард Папазян получи наградата за спортна журналистика „Люпи и Мичмана“


Проф. Даниела Дашева му връчи приза за 2016 г., а на Бончук Андонов - наградата за цялостно творчество


Едуард Папазян от вестник „24 часа“ спечели приза „Люпи и Мичмана“ за журналистическа активност и значими публикации през 2016 г. Наградата на името на Людмил Неделчев и Николай Колев, учредена от Българската асоциация на спортните журналисти, бе връчена на победителя от министъра на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева.

Церемонията се състоя в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски“. По време на осмите годишни награди за спортна журналистика „Люпи и Мичмана“ за трети пореден път бе връчен и приз за цялостен принос към професията. А за първи път бе отличен фотожурналист. Наградата бе присъдена на спортният фотограф Бончук Андонов.

Той остави в Музея на спорта фотоапарата, с който е запечатвал някои от най-големите успехи на родния спорт в продължение на 20 години. С него са направени и 17-те кадъра от легендарния гол на Емил Костадинов на „Парк де Пренс“, пратил Пеневата чета на световното първенство по футбол през 1994 г.

Самият Костадинов присъства на награждаването. А в Музея на спорта по традиция се бяха събрали някои от най-големите легенди на родния спорт. Александър Томов, Боян Радева, Йорданка Благоева, Петкана Макавеева, Иванка Христова, Ваня Гешева, Тодор Симов, Добромир Жечев, Надка Голчева и други изявени спортисти отново уважиха спортните журналисти и церемонията за връчването на призовете „Люпи и Мичмана“. По традиция присъстваха и семействата на Людмил Неделчев и Николай Колев.


AIPS CARDS