За първи път в историята българин в ръководството на AIPS Europe


След историческия Изпълнителен комитет на Международната асоциация от 1924 г., когато България е сред учредителите на организацията, с избирането на Найден Тодоров страната ни отново е в управленските структури на AIPS

Президентът на Българската асоциация на спортните журналисти Найден Тодоров беше избран за член на Изпълнителния комитет на Европейската асоциация на спортните журналисти (AIPS Europe) по време на 84-ия Конгрес на Международната асоциация на спортните журналисти (AIPS).

Той стана първият българин в управлението на AIPS Europe в 45-годишната история на организацията, която е най-голямата континентална секция към Международната асоциация на спортните журналисти.

Президентът на AIPS Europe Чарлз Камензули и президентът на БАСЖ Найден Тодоров, който бе избран за член на Изпълнителния комитет на AIPS Europe.

През 1924 г. в навечерието на Олимпийските игри в Париж се учредява AIPS, а България е сред страните учредителки. От България е предложен и избран в първия Изпълнителния комитет на AIPS Чавдар Стотойлов. Българин е член на първата ръководна стуктура на Международната асоциация на спортната преса.

Найден Тодоров стана и първият българин изобщо в ръководните структури на AIPS след историческия първи Изпълнителен комитет, избран преди 98 г. Така - по време на отбелязването на 100-годишнината на Международната асоциация на спортните журналисти - отново в Париж по време на Олимпийските игри през 2024 г., българин отново ще е част от ръководните структури на AIPS.

Джани Мерло (Италия) бе избран за нов 4-годишен мандат като президент на AIPS.

Чарлз Камензули (Малта) спечели изборите за президент на AIPS Europe.

Найден Тодоров беше избран по категоричен начин в Изпълнителния комитет с впечатляващите 87% гласували за него делегати.

В Изпълнителният комитет на AIPS Europe от 2022 до 2026 г. бяха избрани още: Джанфранко Копола (Италия), Майкъл Шюн (Австрия), Гиорги Солоши (Унгария), Александър Главински (Украйна), Гаспер Болар (Словения), Аспасия Велонаки (Гърция), Наргиз Махмудзада (Азербайджан) и Зураб Талаквадзе (Грузия). 
Генерален секретар ще бъде Мурат Агджа (Турция), а ковчежник - Еродотос Милтиадос (Кипър).

Изпълнителният комитет и ръководството на AIPS Europe за периода 2022 - 2026 година.


AIPS_CARDS