Предизвикателство: Моят любим спортен момент


Във време на изолация и всякакви онлайн предизвикателства, Българската асоциация на спортните журналисти има предизвикателство за мозъка ви. Предизвикателство към спортните журналисти, спортистите, ръководителите на спортни организации и към феновете. Предизвикателство, с което да осигурим приятно време в четене за всички и да не спираме да показваме величието на спорта, дори във времена, в които феноменът е принуден да е под карантина.

Смятам, че е наш дълг - именно на спортните журналисти, да завъртим колелото с подобна инициатива. А знаейки, че спортните журналисти сме особена порода хора, влюбени и в професията си, и в спорта, съм сигурен, че ще ни е интересно да изпълним този свой дълг - към спорта, журналистиката и към феновете, които в момента са събрани в голям виртуален стадион.

Нека осигурим на хората, а и на себе си, емоции, свързани със спорта. Нека създадем и споделим нещо интересно и забавно. Нека разкажем моменти, които вдигат настроението и могат да пренесат "зрителите" от виртуалния стадион към други мигове и времена - все едно и те самите са на метър от свой идол, който вдига шампионска купа, или който плаче, загубил купата днес, но след време се връща, за да я изпълни със сълзи от радост. Обикновено ние сме хората "на метър от събитията", че и по-близо. Хайде да се върнем там! Дори и физически да сме си вкъщи.
Нищо не може да ни спре да сме един отбор, дори да сме изолирани в различни съблекални!
Да споделим историите си! Да покажем, че спортът е жив!

1. Напиши своята история на тема "Моят любим спортен момент".
Нека се отнесем сериозно и покажем уважение и към професията си. Да опишем любим момент, но и да разкажем защо ни е любим. Нека се спрем на една любима история и да я предложим в приличен обем - за да е достатъчно задържаща интереса на публиката.
Историята може да е свързана с конкретно спортно състезание, да описва преживяване около спортно събитие, да описва различна гледна точка около познат на всички спортен триумф или просто да отговори на въпросите - кой спортен момент ми е най-любим и защо.

2. Изпрати своята история
Очакваме материалите на тема "Моят любим спортен момент" на e-mail president@basj.bg. Историите ще бъдат публикувани на сайта ни basj.bg, ще бъдат споделяни с колегите от различните медии, като всеки ще има възможност да ги публикува в своята. За целта напишете как искате да бъдете подписан - само с име или с име и конкретна актуална медия. При възможност - да бъде изпратена и снимка към историята с уточнен автор на кадъра.

3. Сподели и предизвикай
Сподели своята история в социалните мрежи. Предизвикай човек, който искаш да разкаже своя любим спортен момент.
Добави хаштагове:
#MyFavoriteSportsMoment #StayHome #SportsMediaChallenge
#BulgarianAssociationOfSportsJournalists
#МоятЛюбимСпортенМомент #ОстаниСиВкъщи #БългарскаАсоциацияНаСпортнитеЖурналисти


AIPS_CARDS