Представиха колекционерското издание


В Музея на спорта на Националния стадион "Васил Левски" бе представено колекционерското издание „Господ е българин”, което е посветено на 25-годишнината от паметната победа на националния отбор по футбол срещу Франция с 2:1 в Париж.
На 17 ноември 1993 година на стадион „Парк де Пренс” България постига един от най-знаменитите си успехи във футбола, след като побеждава Франция с 2:1 с победен гол на Емил Костадинов, дошъл в последните секунди на мача. Именно тогава се ражда и великата фраза „Господ е българин”, плод на емоционалната радост на коментатора на мача тогава – Николай Колев-Мичмана.
Успехът ни класира на Световното в САЩ през 1994 година, където националният отбор постига исторически подвиг – 4-то място и бронзови медали.
В изданието са поместени историите на героите от "Парк де Пренс", съживени с нови нюанси и детайли, които никога досега не са били споменавани. Най-голямото богатство на списанието са уникални и непубликувани кадри на българските фотографи, присъствали на мача – Бончук Андонов и Иван Григоров.

AIPS CARDS