Българските спортни журналисти подариха специални футболни екипи на украински деца


Българската асоциация на спортните журналисти подари екипировка на над 50 украински деца от Специализирана детско-юношеска школа олимпийски резерв в град Николаев, които са избягали от войната в Украйна и в момента са настанени в Рибарица.

След като получиха информация, че сред принудените да търсят спасение от войната и настанени в Рибарица са и деца от футболни отбори от школата в Николаев, българските спортни журналисти решиха да покажат своята съпричастност и да им подарят нещо малко, но с голяма символика. Нещо, което да дари усмивки, емоции, но и да повдигне духа на децата, тръгнали зад граница, поверени на техни треньори.

Бяха изработени специални екипи в цветовене на Украйна с български мотиви, чрез които да се изрази подкрепата към малките шампиони, намерили втори дом в България. Вратарските екипи са в бяло-зелено-червено. Найден Тодоров и Георги Филипов се срещнаха с децата, подариха им екипите от Българската асоциация на спортните журналисти и предадоха подкрепата от името на колегите си."Благодаря", отвърнаха в един глас на български украинските деца. След което нямаха търпение да поиграят, облечени в новите си екипи, на игрището пред хотелския комплекс, което е тяхна основно развлечение във всекидневието им. Приеха с радост и усмивки и предложението да поиграят заедно с българските спортни журналисти.


Във военно-почивен комплекс "Рибарица" в момента са настанени общо 211 бежанци от Украйна. С изключение на двамата треньори, на които са поверени децата от школата, и няколко по възрастни и трудноподвижни мъже, мнозинството логично са деца и жени. Децата от футболната школа в Николаев са на възраст от 7 до 17 години, най-много са 13-годишните. С някои от децата са тръгнали и майките им. Бащите са в родината си - на фронта.

Българската асоциация на спортните журналисти благодари на приятелите от "Малус Спортпринт" за изработването на специалните футболни екипи, чрез които успяхме да подарим радост и безценни детски усмивки.


Sport Toto - Header