Асен Спиридонов оглави българския "Евроспорт"


"От 1 декември 2017 г. Асен Спиридонов е новият Production Manager на "Доли Медия Студио", което отговаря за коментаторите на "Евроспорт". Решението е резултат от бизнес причини във връзка с нарасналите очаквания на спортните фенове в България", обявиха пред "Дневник" от "Дискавъри нетуъркс" (Discovery Networks), чиято собственост са "Евроспорт" и "Евроспорт 2".
Засега остава неясно дали Ставрев ще продължи да коментира. В годините той беше основен коментатор на колоезденето в ефира на спортните канали.
"Това зависи от професионалното решение на мениджърския екип на "Доли Медия Студио" и бъдещите стратегически планове. Като наш дългогодишен партньор, ние вярваме, че те ще продължат да изпълняват професионалните си ангажименти на познатото високо ниво", допълват от "Дискавъри нетуъркс".
От компанията посочиха, че съвсем скоро ще обявят допълнително "екипа, който ще продължи да утвърждава имиджа на "Евроспорт" като "Дом на колоезденето" и ще предоставя на феновете професионален коментар, експертни мнения и различни гледни точки".
Спиридонов, който има богат опит в професията, е сред коментаторите с най-голям авторитет в спортния ефир. Той е и първият носител на наградата за спортна журналистика "Братя Ексерови" - през 2002 г.

Спиридонов е работил дълги години във в. "Демокрация", след това в БНТ. Той е част от екипа на "Евроспорт" от самото му създаване, като коментира основно лека атлетика, зимни спортове и снукър.

AIPS_CARDS