Президентът на AIPS Europe изтегли жребия за "Николай Колев-Мичмана Къп" 2023


Президентът на Европейската асоциация на спортните журналисти (ÀIPS Europe) Чарлз Камензули изтегли жребия за 9-ото първенство на Югоизточна Европа по футбол за журналисти за купата на името големия български коментатор Николай Колев-Мичмана. Шампионатът се провежда успоредно с годишния конгрес на Асоциацията на спортните журналисти в Югоизточна Европа (SEESJA) от 29 юни до 2 юли в Пазарджик.

Жребият отреди в първите си два мача националният отбор на България за журналисти, който е трикратен шампион в надпреварата, да се изправи срещу други два отбора шампиони - ставалите веднъж №1 журналисти от Черна гора и двукратните първенци от Молдова. 


В българския отбор за първенството през 2023 г., което се провежда на родна земя, са Владимир Стоянов, Георги Славчев, Никола Ибришимов, Светлин Йочев, Бисер Тошев, Мартин Томанов, Йордан Кроснаков, Владимир Иванов, Георги Георгиев, Симеон Демирев и Найден Тодоров.

Футболният турнир стартира на 30 юни на терените с изкуствена настилка на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик. 


В същия ден спортните журналисти от Югоизточна Европа - освен футболния турнир и конгресната част, ще открият официално и спортна експозиция в Регионален исторически музей в Пазарджик.

Участие в събитието в Пазарджик вземат спортни журналисти от България, Унгария, Гърция, Турция, Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Черна гора, Молдова, Кипър и Малта.

Българската асоциация на спортните журналисти организира конгреса на SEESJA за 2023 г. и футболния шампионат в партньорство с Община Пазарджик, асоциация "Докосни дъгата", сдружение "Младежки спортен клуб Пазарджик спортува", сдружение "Младежки гвардейски отряди" и със съдействието на Българския спортен тотализатор.


Sport Toto - Header