Почина големият спортен фотограф Иван Йочев


Напусна ни един от най-добрите спортни фотографи на България - голям професионалист, голям приятел и незабравим колега. На 7 февруари 2021 година, на 49-годишна възраст, без време от този свят си тръгна един от нас - Иван Йочев.  
В последните 30 години Иван Йочев се доказа като един от най-добрите спортни фотографи в България. Той е запечатал чрез снимките си исторически за България мигове и личности в последния над четвърт век. Неговите снимки са ползвани от световните агенции Reuters, AFP, AP, Getty Images и EPA, както и от много от водещите спортни издания в Европа.
През годините Иван Йочев работи за "24 часа", "7 дни спорт", а до последно беше част от екипа на Sportal.bg.
Миналото лято, на 2 юни, Иван осъществи една от мечтите си и направи авторската фотоизложба в София, която бе представена от "София – европейска столица на спорта" и Българския олимпийски комитет (БОК) - "Спортът в София през годините" . Сред присъстващите бяха великите спортни личности Стефка Костадинова, Здравка Йорданова, Йорданка Благоева, Петкана Макавеева, Васил Етрополски, Димитър Пенев, Ренета Камберова, Живко Вангелов и други. Сред гостите блестяха и трите талантливи момичета - лица на "София – европейска столица на спорта" Християна Тодорова, Александра Фейгин и Йоана Илиева, на които бяха посветени специални пана от изявите им като поведенчески модели и примери за подрастващите в инициативата.
С работата си с фотоапарата и точното си око през последните три десетилетия Иван беше сред колегите фотографи за пример.
Българската асоциация на спортните журналисти изказва най-искрени съболезнования на семейството, близките и приятелите на Иван Йочев!

AIPS CARDS