Никола Ибришимов спечели наградата за спортна журналистика "Люпи и Мичмана" за 2022 г.


Никола Ибришимов е носителят на наградата за спортна журналистика на името на Людмил Неделчев-Люпи и Николай Колев-Мичмана за 2022 г. Коментаторът на "Евроспорт България" е победител в 14-ото издание на класацията за значими постижения в професията.

Подгласници на лауреата на наградата за 2022 г. са Делян Кючуков от "Сега" и Илиян Енев от БНТ.

Никола Ибришимов е завършил НСА, като журналистическата си кариера започва в БНТ през 2004 г. Коментирал е редица световни и европейски първенства по футбол, летни и зимни Олимпийски игри. През 2012 г. става лауреат на отличието „Братя Ексерови”. През 2016 г. се присъединява към екипа на "Евроспорт България". През 2022 г. коментира по БНТ мачове от световното първенство по футбол, включително и впечатляващия финал на мондиала.

"Тази година беше изключително интересна и заради Олимпийските игри в Пекин и заради световното първенство по футбол в Катар. Подозирам, че получавам наградата заради футболния мондиал, който коментирах за Националната телевизия. Благодаря за доверието и признавам, че тази награда е голяма отговорност", каза Никола Ибришимов.

Наградата му беше връчена от министъра на спорта Весела Лечева. Това се случи в Музея на спорта на Националния стадион "Васил Левски".

"Николай Колев и Людмил Неделчев вдигнаха много високо летвата на българската спортна журналистика със своята уникалност и стил. Всеки помни техните коментари и гласове“, каза Весела Лечева.

Министърът сподели, че често слуша коментарите и на настоящия победител Никола Ибришимов.

За цялостен принос е отличен отразилият своето девето световно първенство по футбол на живо Румен Пайташев, който предстои да получи своята награда.

Sport Toto - Header