Фондация "Димитър Бербатов" с награда "Развитие на футбола и обществото"


Седемкратният Футболист №1 на България Димитър Бербатов и едноименната му фондация получиха специалната награда на 57-ата церемония „Футболист на годината“ - „Развитие на футбола и обществото“. Традиционната анкета бе организирана от "Дакс Медия", Българската асоциация на спортните журналисти и Българския футболен съюз.
Наградата бе присъдена на фондация „Димитър Бербатов“ за организирането на грандиозния благотворителен мач ALL STARS 2017. Исторически мач, който само голяма фигура може да направи. А в случая – и звезден спектакъл, събрал в България легенди на световния футбол, в името на по-доброто утре на децата ни.
Отличието бе връчено на изпълнителния директор на фондацията Димитрина Ходжева от основателя на „Дакс Медия“, голямата ни шампионка, двукратната медалистка от олимпийски игри и петкратна световна шампионка по спортна стрелба Весела Лечева.
"Съжалявам, че Димитър не е тук, защото неговата фондация през 2018-а става на 10 години, а за този период това е първата награда, която той получава за своята социална активност. От друга страна се радвам, че я получавам аз, защото така ще мога публично да му благодаря, че избра най-трудния, но пък най-смислен начин да надгради своята популярност. И че не се страхува от предизвикателства като "историческия мач", както бе наречен тук, и който си беше страховито предизвикателство... Пожелавам на младите футболисти да имат кариерата на Бербатов, да надминат неговите успехи и когато това стане, да направят нещо стойностно за обществото", заяви Димитрина Ходжева.

AIPS_CARDS