Флорина Иванова е новото лице на спортните новини по bTV


Флорина Иванова е новото попълнение в спортната редакция на bTV Media Group. Зрителите ще я видят в ролята на репортер и водещ на емисиите на bTV Спорт от 20 юни. Освен за телевизията Флорина ще работи и за онлайн платформите на медията, с помощта на най-съвременните технологични решения за създаване на видео съдържание. Журналистката има подчертан интерес към иновациите и високите технологии в медийната област, като ще има възможност да приложи знанията и уменията си в най-високотехнологичния нюзрум в България.
„Щастлива съм, че се присъединявам към екипа на най-добрия спортен отдел в България и ще имам възможност да се развивам в изключително професионална среда с всички отговорности и привилегии, които носи ефирът на най-гледаната телевизия у нас“, казва Флорина Иванова.
Флорина трупа опит в телевизионната и радио журналистика и печатните медии от 2014 година. Преди да стане част от екипа на редакцията на bTV „Новини, актуални предавания и спорт“ e oтразявала различни ресори – политика, съдебна система, информационни технологии и иновации. Завършила е Американски университет в България с медийна специалност, като още тогава проявява интерес към спортната журналистика. Дипломира се с филм за една от звездите на художествената гимнастика Невяна Владинова, с който обединява страстта си към спорта и документалното кино.
Флорина става част от света на спорта много преди да се реализира като репортер и водещ в този ресор. Смята, че спортната култура е не по-малко важна за развиване и възпитаване, като самата тя е тренирала художествена гимнастика. А любопитството я впуска в един по-нетрадиционен спорт - скокове във вода. Следи с голям интерес и първенствата по футбол и баскетбол не само у нас, но и по света. Страстен любител е на екстремните спортове.
По време на висшето си образование преоткрива интереса си към документалното кино и театъра, като разказването на истории превръща в част от своята професия.

AIPS_CARDS