Димитър Илиев изпълни предизвикателството от спортните журналисти като футболист №1 за 2020 година


Двукратният победител в анкетата "Футболист на годината" Димитър Илиев изпълни за втори път отговорността, поета пред българските спортни журналисти - този път при избора си за №1 на 2020 г.

Капитанът на "Локомотив" (Пловдив) подари футболни топки на децата от различните възрасти в школата на "черно-белия" клуб. Димитър Илиев се срещна на "Лаута" с част от капитаните на отборите в детско-юношеската школа, треньорите в школата и директора на детско-юношеската школа Димитър Палазов.

От 55-ата церемония "Футболист на годината", на която бе избран №1 за 2015-а, Българската асоциация на спортните журналисти отправя и предизвикателство към бъдещите победители - да помагат с личен пример за по-доброто бъдеще на българския футбол, да се срещат с подрастващи и да ги мотивират допълнително да се развиват. Конкретното предизвикателство към всеки следващ победител гласи: "Колкото спортни журналисти са гласували в съответната анкета, поне толкова топки да дари на школа или школи по негов избор."

За втора поредна година футболист №1 за 2019 и за 2020 г. Димитър Илиев реши да дари топките на талантите от родния си клуб.
95 спортни журналисти от 37 медии гласуваха в 60-ото издание на анкетата "Футболист на годината", организирана в партньорство от "Дакс Медия", Българската асоциация на спортните журналисти и Българския футболен съюз.

А преди края на 2021 г. избраният за №1 за 2020 г. Димитър Илиев отново изпълни отговорността, подарявайки и топки, и допълнително вдъхновение на момчетата от школата на "Локо" (Пловдив).


"Отново реших да подаря топки на школата на родния ми клуб - знам колко им е трудно и се надявам да им помогна поне малко. "Локомотив" (Пловдив) ми е дал всичко и това е една минимална благодарност от моя страна", заяви Димитър Илиев. "Инициативата е страхотна, съдържа много смисъл", допълни той.
Запитан за важността и на личната среща с талантите на бъдещето, за смисъла, който вижда от блясъка в техните очи, Димитър Илиев отвърна: "Аз съм бил на тяхно място и знам какво е да си изградиш кумир. Знам какво е да имаш любими играчи от своя клуб и да искаш да им подражаваш. Когато аз растях в школата, макар "Локомотив" да беше в "Б" група, мой идол беше Владо Колев - централен нападател, който вкарваше гол след гол. Сигурен съм, че и сега на момчетата им е приятно, когато имат поводи за срещи с основни футболисти от техния любим клуб. Наскоро прочетох изказване, че едно време всички кумири на децата, трениращи футбол, бяха българи. И е вярно. И за децата от школите, и за тези, които ритат в махалата. Техни идоли бяха Стоичков, Бербатов... Поглеждайки към момчетата от школата, виждам, че и сега има големи таланти и съм сигурен, че има шанс за по-добро бъдеще."


AIPS CARDS