БФС организира семинар за спортните журналисти от БНТ


Българският футболен съюз и Съдийската комисия към федерацията организираха еднодневен обучителен семинар за спортните журналисти от БНТ, които ще отразяват и коментират СП 2018 г. в Русия.
Лектор на работната среща в Националната футболна база "Бояна" бе главният инструктор и член на Съдийската комисия към БФС Радан Мирянов, който запозна представителите на БНТ с всички актуални нововъведения в Правилата на играта, които ще влязат в сила от началото на юни и ще важат за Мондиал 2018. Презентацията му включваше също така ретроспекция на важните изменения в правилника през изминалите години, уеднаквяване на критериите при отсъждане на нарушенията, критерий за показване на наказателен картон и други аспекти. Особен акцент бе поставен на системата за видео помощ на съдиите VAR и използването и в Русия. Журналистите бяха запознати и с част от платформите, които са създадени за обучение на нашите съдии.
Колегите от БНТ участваха активно в семинара и демонстрираха обширни познания по Правилата на играта, а Радан Мирянов отговори подробно и в детайли на всеки един от техните въпроси.
В края на срещата журналистите бяха поканени да вземат участие в интерактивен тест, за да преценят степента на натрупаните знания.
В заключение от двете страни бяха изказани намерения тези срещи да се провеждат регулярно и да се превърнат в традиция.

AIPS_CARDS