11 момичета, които ще ви скрият топката


Представяме ви 11 български момичета по света и у нас, които впечатляват с изявите си на футболния терен през 2020 г. Те наистина могат да ви скрият топката! 

ПО СВЕТА

Вивиан Бесет

Завърши училище в Монтеверде, където стигна до капитанската лента на един от много добрите американски ученически отбори - Montverde Academy. С тима спечели шампионата на щата и бе избрана за най-добър защитник. През 2020 г. колежи се надпреварваха за нея, а тя реши да отиде в Университета на Южна Флорида, където да играе за Bulls. Майка й е българка, баща й - канадец. Игра в квалификациите на националния отбор на България до 19 г., а преди това бе част и от тима за девойки до 17 г., с който участва на Евро 2019. През 2020 г. трябваше да дебютира и за женския национален отбор на България, като единствената пречка бе пандемията.

Евдокия Попадинова

След дипломирането си приключването на своята американска футболна авантюра във "Флорида Гълф Коуст Юнивърсити" четирикратната №1 на България при жените Евдокия Попадинова се завърна в Европа - първо подписа с датския "Олборг", а през ноември бе привлечена от италианския "Наполи". През декември отбеляза първия си гол в Серия А. Основна фигура в националния отбор на България.

Лиляна Костова

Завърна се в полското първенство и е в основата на похода на "Чарни" (Сосновец), който е лидер в първенството. Бележи редовно, записва асистенции и се е устремила към нова титла, след като вече има историческо постижение като шампионка в 4 различни държави - Русия (2 пъти с "Горкий", Красногорск), Полша (2 пъти с "Медик", Конин), Кипър (4 пъти с "Апалон Лейдис") и България (с "ЛП Суперспорт"). През 2020 г. се завърна и в националния отбор на България, слагайки капитанската лента.

Симона Петкова

Помогна на клуба си "Сан Марино" да спечели промоция в италианската Серия А. След световната криза и последствията от пандемията в Италия подписа професионален договор с швейцарския "Лугано". Седемкратната шампионка на България с НСА е основна фигура в националния отбор на България.

У НАС

Вероника Гоцева

Плеймейкър на отбора на "Локомотив" (Пловдив), показващ огромно израстване и превърнал се в основен конкурент на шампиона НСА в първенството. Преминавайки при "черно-белите" в началото на 2020 г., тя се превръща в един от козовете за възхода на женския тим на "Локомотив". Част от националния отбор на България.

Диана-Михаела Атанасова

Капитан и стълб в защитата на "Локомотив" (Пловдив) с постоянни изяви и сериозен принос за израстването на отбора. Част от националния отбор на България за девойки.

Нина Георгиева

Основна фигура в отбора на "Локомотив" (Стара Загора) с отлични действия на позицията зад нападателя.

Нора Димитрова

Централен защитник. Един от най-стабилните играчи в отбрана на националния отбор на България за жени. Шампион и носител на купата на България с НСА, участник в мачовете от Шампионската лига.

Полина Ръсина

Нападателката на "Пирин Лейдис" продължава развитието си след трансфера си от "Риал" (Ковачевци) и не спира да ниже голове. Част от националния отбор на България за жени.

Роксана Шахънска

Вратарят на НСА е безспорен №1 на поста у нас, дългогодишен състезател на националния отбор на България за жени.

Тея Пенкова

Централен нападател и водещ реализатор на НСА. Шампион на България, носител на купата на България, участник в Шампионската лига, където бе с основен принос за преодоляването на първия квалификационен кръг. Изключително солидно представяне. Част от националния отбор на България за жени.


AIPS CARDS