Владимир Стоянов с наградата "Люпи и Мичмана" за 2020 г., Сашо Йовков с приза за цялостен принос


Владимир Стоянов от Sportal.bg е носител на наградата за стойностна спортна журналистика за 2020 г. "Люпи и Мичмана", носеща името на големите имена в професията Людмил Неделчев и Николай Колев. Призът "Люпи и Мичмана" за цялостен принос бе присъден на Сашо Йовков.

"Наградата е изключително ценна, но аз не я чувствам толкова лична, колкото, че тя е признание за отличната работа на целия екип на Sportal.bg и за всичко, което сме направили заедно през тези 15 години. Без колегите ми нямаше как да я заслужа. Посвещавам я на колегата ни Иван Йочев, който от два дни не е с нас. Такава награда би прилягала на изключителен спортен фотограф като него", заяви Владимир Стоянов.

"Много се вълнувам, защото това е награда, носеща имената на две легендарни телевизионни имена - Люпи Неделчев и Николай Колев Мичмана. Няма как човек, който 30 години е бил в Българската национална телевизия, да не държи с вълнение този приз и да не оценява онова, което той носи - усещането за професионализъм. Благодаря на Григор Христов, който ме постави на пистата на спортната журналистика в БНТ. Благодаря на всички колеги в Българската национална телевизия, с които вървяхме по пътя през тези 30 години и стигнахме до немалки върхове. На всички тях желая още по-високи", заяви Сашо Йовков.


AIPS_CARDS