Световното първенство по футбол пристигна в България със специална изложба


Световното първенство по футбол пристигна в България със специална изложба в Руския културен център в София. На разположение на всички желаещи са някои от най-паметните моменти, запечатани през обектива на две от големите имена на спортната фотография в Русия Андрей Голованов и Сергей Киврин и с помощта на българската фотоагенция Start-photo в лицето на фотографа Костадин Андонов.

Откриването на изложбата на най-големите футболни звезди се състоя снощи. На събитието присъстваха зам.-министърът на спорта Ваня Колева, футболната легенда Димитър Пенев, двукратният олимпийски шампион по борба Петър Киров и други, а сред спомоществователите са Национално Сдружение Фотографска Академия Янка Кюркчиева и Футболна академия Ивелин Попов.

Като знак за добрата взаимна работа между еталони в спортната фотография в Русия и България, изложбата има за цел да повдигне нивото на събития от подобен род в страната ни. В същото време това не би било възможно без отлично организираното и проведено световно първенство от страната домакин Русия. Наред с изявите на руския отбор и паметното достигане до финалната осмица на мондиала, достояние на гостите на изложбата ще станат победите и провалите, радостните мигове и моментите на разочароващо отпадане на любимите герои на милиони фенове по света.

Сергей Киврин се превръща в еталон за спортна фотография, след като снима на 15 олимпиади в последните 30 години. В миналото Киврин работи 15 години като кореспондент на "Лос Анджелис Таймс" и други големи световни агенции. Именно в Руския културен център преди 2 години той прави първата си самостоятелна изложба в България. Тогава на събитието присъстват олимпийската шампионка в гребането Здравка Йорданова, двукратният олимпийски шампион по борба Петър Киров, световният шампион по борба Радослав Великов и много други големи имена в българския спорт.AIPS_CARDS