Спортни журналисти влизат във футболни битки на VIVACOM Media Cup 2018


Заедно със старта на битките от световното първенство по футбол в Русия на базата на националните ни отбори в „Бояна“ ще се проведе футболна надпревара за медии. Журналистическите футболни отбори ще премерят сили в Дома на футбола. За втора поредна година БФС и партньорът на централата VIVACOM организират атрактивната футболна надпревара VIVACOM Media Cup 2018. Турнирът ще се проведе на 16 и 17 юни на Национална футболна база „Бояна“.
Медийните футболни отбори ще имат възможност да участват за втора поредна година в специално организиран за тях турнир по мини-футбол. Всички отбори ще могат да премерят сили на Национална футболна база „Бояна“ в журналистически турнир в Дома на футбола.
Именно представителите на медиите ще бъдат и първите, които ще имат възможност да изпробват качествата на новата топка Adidas, с която ще се играят мачовете от Първа лига за сезон 2018/2019. Всички мачове от VIVACOM Media Cup 2018 ще се проведат на изкуственото игрище на Национална футболна база “Бояна”. В края на първия ден от турнира – 16 юни, ще се проведе и специална вечер, посветена на световното първенство. Там журналистите ще имат възможност да проследят заедно на голям екран двубоите за деня от Русия.
12 отбора се борят за купата от VIVACOM Media Cup 2018. Те са разпределени в 4 групи по 3 отбора, като първият и вторият от всяка група продължават в елиминационната фаза до определянето на шампиона. В турнира участват отборите на БНТ, bTV, „24 часа“, „Дарик“, Sportal, „Диема“, Bulgaria On Air, БТА, БНР и общия отбор на Livesport и Topsport, като се включват и формации на фенклубовете на „Арсенал“ и „Нюкасъл“ в България. Всички двубои ще бъдат ръководени от футболни съдийки.


Sport Toto - Header