Петър Бакърджиев спечели приза "Братя Ексерови"


Репортерът и водещ на bTV Петър Бакърджиев бе отличен с най-престижната награда за спортна журналистика в България. Призът "Братя Ексерови" носи името на две от най-емблематичните имена в професията през ХХ век Митьо (1933-1981 г.) и Никола (1942-1999 г.) Ексерови.

Статуетката "Златна секира" се присъжда за 16-а поредна година за принос в развитието на спортната журналистика, значителни творчески постижения и запазване на българския език.

"За мен тази награда е приемственост. В тази професия приемствеността е важна. Първото влизане е силно, но смисълът идва в последствие. Учил съм се от всички хора, които са били нейни носители от 2002 г. насам. За да вървим сега и да се случват някакви неща, някой нещо е правил преди това. Много е важно някой да ти даде смислена и важна основа. Тази награда е за всички, които работят в тази професия и за хората, които са създавали нещо, за да могат нещата да се случват", бяха първите думи на отличения Бакърджиев след церемонията.

Петър Бакърджиев с колеги и приятели от bTV зад портретите на именитите спортни журналисти Митьо и Никола Ексерови. СНИМКИ: LAP.BG

"Повечето хора, които практикуваме тази част от журналистиката, първо обичаме спорта, а после журналистиката и от двете сме направили един микс. Спортът учи на дисциплина, на честност, на характер, на доверие. Ако успявам да предам тези неща в работата си, ще има смисъл", добави той.

Отличието представлява пластика, дело на скулптура Александър Пройнов.


Sport Toto - Header