Кирил Десподов получи наградата си за футболист №1 с пожелание да сбъдне мечтата си за Шампионска лига скоро


Нападателят на “Лудогорец” и националния отбор на България Кирил Десподов получи наградата си за футболист №1 на България за 2021 г. Победителите в 61-ата анкета “Футболист на годината” бяха обявени на виртуална церемония заради пандемията от коронавирус.

Десподов получи наградата си от двукратната олимпийска вицешампионка и петкратна световна шампионка по спортна стрелба Весела Лечева.
“За мен е огромна чест да връча наградата на безспорно най-добрия футболист за 2021 г. Пожелавам му да изпълни мечтата си и да играе в мачове в Шампионската лига , при това възможно най-скоро. И вярвам, че ще го направи. Пожелавам му успехи и да продължава със сърцатата игра”, заяви Весела Лечева, учредител на “Дакс Медия”, която организира анкетата “Футболист на годината” в партньорство с Българската асоциация на спортните журналисти.
Кирил Десподов получи от Весела Лечева наградата си за №1 в 61-ата анкета “футболист на годината”.
“Когато си футболист №1 на България, очакванията са много по-големи, очакват да си по-добър. Но това не ме притеснява, а ми дава мотивацията да продължа да се развивам. Аз съм съгласен, че трябва да има конкуренция, и не трима, а 13 да се борят кой да е футболист №1. Много е важно да има играчи на добро ниво и за националния отбор, и за българския футбол като цяло”, заяви Кирил Десподов.

Той е вече двукратен №1 на България, след като завоюва отличието и през 2018 г. като играч на ЦСКА.

“Всяка награда е специална за мен. През изминалата 2021 година направих неща, които не бях правил. Постигнах доста добри резултати, спечелих трофей, представих се на добро ниво в Европа, отстранихме силни отбори. Мисля, че представянето ми беше на добро ниво. Не мога да кажа, че не е имало конкуренция, но се радвам за наградата. Какви са ми целите оттук нататък? Винаги съм бил максималист, винаги бих искал да печеля награди. Дай боже и с националния отбор един ден да спечелим нещо. Мечтаем за такива неща. Всяка една награда е важна. Но ако прекалено много мислиш, нищо не се получава. Когато си освободен в мислите си, наградите си идват”, допълни Десподов.


Sport Toto - Header