Изложба "Да си спомним за Иван Йочев" в памет на големия спортен фотограф


Изложба "Да си спомним за Иван Йочев" в памет на големия спортен фотограф ще се проведе на 14 юли (четвъртък) от 11 часа във фоайето на Националния стадион "Васил Левски" в София.

Изложбата е организирана от фотографите от "Стартфото" Бончук Андонов, Костадин Андонов, Антон Узунов и Десислава Комарова. На нея ще бъдат представени около 50 фотографии на Иван Йочев - част от творчеството на един от най-добрите спортни фотографи в България.

"Иван искаше да направи изложба по повод 50-годишнината си. Искаме да реализираме това негово желание и заедно с това да почетем паметта му. Искаме да покажем, че спортната фотография е жива. Спортната фотография, за която и Ванката живееше. А ако той ни гледа отгоре, да се зарадва", заяви Бончук Андонов.
В продължение на близо 30 години Иван Йочев се доказа като един от най-добрите спортни фотографи в България. Той е запечатал чрез снимките си исторически за България мигове и личности в последния над четвърт век. Неговите снимки са ползвани от световните агенции Reuters, AFP, AP, Getty Images и EPA, както и от много от водещите спортни издания в Европа. През годините Иван Йочев работи за вестник "24 часа", "7 дни спорт", а до последно беше част от екипа на Sportal.bg.

Иван напусна този свят без време на 49 г. на 7 февруари 2021 г. Да си спомним за Иван Йочев на 14 юли 2022 г. с изложбата с негови снимки в негова памет. 

AIPS_CARDS