Изключително световно признание за българската спортна журналистика - Димитър Тасев с голяма награда от AIPS


 
Димитър Тасев от bTV получи "Специалната награда" за "Разследващ репортаж" на AIPS SPORT MEDIA AWARD - най-престижните награди за спортна журналистика, които се връчват ежегодно от Международната асоциация на спортните журналисти (AIPS).

Димитър Тасев заслужи голямата награда с репортажа си "Допинг в дълбоките води", разкриващ истории за архаични забранени вещества, чашки с десетки хапчета, давани на национални състезатели, за задкулисни игри и прекършени мечти в българското плуване.

За различните категории на AIPS SPORT MEDIA AWARDS 2021 бяха получени общо 1732 номинации от рекордните 133 държави! Сред тях 631 номинации от Европа - от 40 страни от Стария континент. 13 бяха номинациите от България.

Оценяването е от експертно жури - представители на най-големите и престижни медийни компании от 5 континента. Доказаните специалисти и Изпълнителният комитет на Международната асоциация на спортните журналисти вземат своите финални решения след пет етапа на оценяване.
Димитър Тасев получи наградата си на церемонията на Khalifa International Stadium в Доха, на който ще се изиграят 8 срещи от предстоящото Световно първенство по футбол в края на годината.Освен награди в 4-те основни категории "Видео", "Аудио", "Фотография" и "Писане", всяка година се присъждат и две специални награди на журито - "Разследващ репортаж" и "Живот в спорта", като за 2021 г. специалната награда за "Разследващ репортаж" е за България. Димитър Тасев стана и първият българин, спечелил отличие от AIPS SPORT MEDIA AWARDS.

България вече оставя своята следа в най-престижните световни награди за спортна журналистика. Иван Боянов и Флорина Иванова от bTV бяха избрани съответно на трето и четвърто място в света сред най-добрите млади репортери на AIPS SPORT MEDIA AWARDS 2019.

Поздравления за Димитър Тасев за престижната награда от Международната асоциация на спортните журналисти! Поздравление и за целия екип на спортната редакция на bTV. Но тази награда е и вдъхновение за всички български спортни журналисти, и доказателство, че у нас също можем и правим продукция на световно ниво. Доказателство, че дори в предизвикателни времена за професията може да се създава чиста, истинска журналистика!

AIPS_CARDS